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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  09/08/2000
Data da última atualização:  16/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  ARAUJO FILHO, J. A. de; SOUZA NETO, J. de; NEIVA, J. N. M.; CAVALCANTE, A. C. R.
Afiliação:  JOÃO AMBRÓSIO DE ARAÚJO FILHO, CNPC; JOSÉ DE SOUSA NETO, Emater-CE; JOSÉ NEUMAN MIRANDA NEIVA, Universidade Federal do Ceará; ANA CLARA RODRIGUES CAVALCANTE, Universidade Estadual Vale do Acaraú.
Título:  Efeitos da taxa de lotação sobre o desempenho produtivo de ovinos em caatinga raleada.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 37., 2000, Viçosa, MG. Resumos dos trabalhos apresentados. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2000. 3 f.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Resumo: O experimento conduzido em Sobral, CE, e objetivou determinar os efeitos da carga animal sobre o desempenho de matrizes e crias ovinas e sobre a producao de peso vivo animal em areas de caatinga raleada. Concluiu-se que a taxa de lotacao e o ano afetaram as variacoes ponderais e a prolificidade das matrizes, o desenvolvimento ponderal das crias e a producao de peso vivo animal da pastagem, sem, no entanto, ter efeito sobre o peso das crias ao nascer. Por fim, a taxa de lotacao de 0,6ha/cab/ano deve ser a recomendada para a caatinga raleada no sertao cearense. Effects of the stocking rate on the productive performance of sheep on a thinned Caatinga] Abstract: The experiment was conducted in Sobral, Ce, and aimed to determine the effects of the stocking rate on the performance of the ewes, and of their lambs, and on the animal living weight production on thinned caatinga pastures. It was concluded that the stocking rate and the year affected the weight variations and the prolificity of the ewes, the weight gain of the lambs and the animal living weight of the pasture, but did not affect the birth weight of the lambs. Finaaly, the stocking rate of 0,6 ha/head/yearshould b recommendedfor areas of thinned caatinga in the sertao region of Ceará.
Palavras-Chave:  Brasil; Ceara; Prolificidade; Prolificity; Stocking density.
Thesagro:  Caatinga; Ovelha; Ovino; Performance; Produção; Taxa de lotação.
Thesaurus Nal:  Animal production; Brazil; Ewes; Semiarid zones; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162848/1/cnpc-2000-Efeitos.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC1533 - 1UPCAA - DDSP 05101SP 05101
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  06/04/2004
Data da última atualização:  19/09/2007
Autoria:  SÁ, M. E. L. de; ARANTES, N. E.; MORAIS, F. C.
Título:  Sensorial characterization of soybean genotypes.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004.
Páginas:  p. 105.
Série:  (Embrapa Soja. Documentos, 228).
Idioma:  Inglês
Notas:  Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi.
Conteúdo:  Of the 52 million tons of soybean produced nowadays in Brazil, about 1% is used directly in human diet. Soybean grain has 40% of protein of excellent quality, being able to be compared with the one of meat. Beyond the nutricional aspect, soybean has the potential to prevent cardiovascular disease, cancer and osteoporosis. The Food and Drug Administration recommends the daily consumption of 25g of soybean protein, in a diet with low indices of cholesterol and saturated fats, to control the cholesterol levels and to reduce the risks of many diseases. One of the limiting factors for the acceptability of soybean is the undesirable flavor caused by the presence of lipoxigenase enzymes. To stimulate the use of soybean in the Brazilian diet it is necessary to develop soybean cultivars without the unfavorable characteristics. Thus, these soybean cultivars can easily be included in daily food. This work had the objective to carry out a sensorial characterization of 19 soybean lines. Ten had yellow tegument and hilum and were derived from at least one parent without lipoxigenase. Nine soybean lines had brown tegument. All of them belong to the germplasm collection of the soybean breeding program developed by the partnership Embrapa, EPAMIG and Fundação Triângulo, in Uberaba, Minas Gerais State. The soybean cultivar BRS 213, that has no lipoxigenase, was used as standard. The test was based on a scale for flavor that varied from 1 (very bad) to 9 (very good) in a completely randomized ... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO23706 - 1UMTPL - --RF 633.34072W927a
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